Bitcoins institutionelle support har en pris, her er hvorfor

Bitcoin har set en massiv tilstrømning af institutioner og deres penge, der skaber en krise på købssiden, da al salgssidens likviditet absorberes. Denne mangel har skabt en efterspørgsel efter bitcoin, der fører til den markante prisstigning set i sidste kvartal af 2020. Med året næsten ved slutningen ramte bitcoins markedsværdi 500 milliarder dollars, altså 0,5 billioner dollars, og det ser ud til, at drømme bliver til virkelighed, ret?

På pressetiden overstiger Bitcoins markedsværdi JP Morgan, CitiBank, Goldman Sachs osv. Så vi har vundet, ikke? Bitcoin går endelig mainstream.

Nej. Et stort fedt „Nej“, vi har faktisk ikke vundet.

Teknisk set får bitcoin almindelig vedtagelse, men hvis vi ser nøje, er det ikke vedtagelse, er det en udvandring fra traditionel finansiering.

Ja, bitcoin har overgået markedsdækningen for mange kendte institutioner, men der er en modlogik i spil her, og lad os undersøge, hvorfor dette kan være dårligt for bitcoin, da det skifter det til en helt ny aktivklasse.

Bitcoin-indehavere

Indtil videre har bitcoin for det meste været detaildrevet, men institutionernes nylige indrejse har fået denne egenskab til at erodere. 16,12% af det BTC-realiserede markedsværdi ejes nu af institutionelle investorer, dvs. i betragtning af bitcoins realiserede markedsværdi på $ 186 mia.

Den egentlige kicker er, at Grayscales bitcoin-tillid udgør $ 16,3 milliarder ud af $ 19 milliarder AUM.

Eksklusive gråtoner kommer denne værdi op til 7,52% ejet af institutioner; hvilket betyder, hvad der krævede, at Grayscale akkumulerede 16 milliarder dollars i Bitcoin Bank, tog kun en fjerdedel eller deromkring [ca.] for institutioner at akkumulere.

Det er klart, at institutioner ikke akkumulerer, de spiser bitcoinforsyningen. Mere hvis dette fortsætter, vil det medføre, at prisen på bitcoin stiger højere i et stabilt, men langsommere tempo.

Overlejring af dette med flere modeller af bitcoin som S2F eller RoI-cyklusteorierne, som alle indikerer, at bitcoin vil ramme $ 100.000 pr. Mønt, synes mere end indlysende på dette tidspunkt.

Det er fint, men til hvilken pris?

Som tidligere nævnt er bitcoin og har været et detaildrevet marked i meget lang tid. Institutioner har brug for at købe bitcoin på grund af de ugunstige forhold på det traditionelle marked.

Dette har to store implikationer,

  1. Hvis institutioner fortsætter med at akkumulere BTC, vil det uden tvivl øge prisen på grund af den store efterspørgsel og det lave udbud. Men når de ønsker at tage fortjeneste eller risikere deres portefølje og holde kontanter eller flytte det tilbage til dets oprindelse, vil dette medføre massedumping. Dybest set vil institutioner i stor skala gøre bitcoin mere korreleret med den traditionelle verden, fordi alle institutioner tænker ens og spiller sikkert.
  2. Nu er der mangel på salgssidens likviditet på grund af institutionernes indtræden, ligesom der vil være for meget bitcoin på markedet fra institutioner i løbet af fortjeneste, hvilket får bitcoin til at gå ned på en skala, der ikke er set før.